tisdag 1 december 2009

Den rädda = den svaga.

Jag satt nyligen och funderade på begreppet "Starkast överlever. Svagast går under". När jag då gjorde en värdering på detta begrepp kom jag fram till att det stämmer väldigt bra. Om man säger att de "starka" är de orädda som vågar ifrågasätta och de "svaga" är de rädda som följer myndigheter och media. Detta gäller i många frågor och en nuläges fråga är ju svininfluensan.

Myndigheter har sedan historiens början försökt att hela tiden få folket rädda, för rädda människor går att kontrollera. Därför har myndigheter smällt ihop en himla massa saker och förstorat allt i våran korrupta media och fått oss att faktisk tro på den smörja som skrivs.

När det däremot kommer till de orädda individerna så tar allt en annan vändning, man brukar säga att det största hotet som finns är barn. Varför är för att dom är de mest orädda individerna som finns, dom springer rakt ut i vattnet utan att veta vad som finns där. När det kommer till en vuxen ålder och man snackar om att vara orädd så handlar det om att man vågar ifrågasätta saker, istället för lita sig blint på myndigheter. Det är när vi kommer till detta läge i en stor samhällsfråga som den helt och hållet dör ut. Så har det ju varit med allt, eller? Ta till exempel galna kosjukan och fågelinfluensan. Det var så att när folk började inse att det bara var bullshiit och började ifrågasätta som sjukdomarna försvann för gott... väldigt märkligt eller vad tycker du?

1 kommentar: